Acht jaar vrolijkheid

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 11:09

Acht jaar geleden ben ik begonnen met schilderen. Naast het "gewoon" leren schilderen, leek het mij leuk om zo nu en dan een specifieke workshop te doen. Zo ook een "dikke dames" workshop. Een leuke workshop met een hapje en een drankje en vooral veel gezelligheid. Ik heb toen dit schilderij van twee mensen aan de borrel geschilderd. 

Toen mijn vriendin, Heleen, dit zag, vond ze het zo leuk dat ze graag een schilderij in diezelfde stijl wilde van haar drie zoons. In die tijd vond ik het ook leuk om met materialen te experimenteren en dus ging ik volledig los op dit schilderij. 

Nu acht jaar later kreeg ik van Heleen een bericht dat ze de woonkamer in een nieuw jasje hadden gestoken. Ze vertelde mij dat het hele gezin unaniem had besloten het schilderij dat ik destijds had gemaakt dezelfde prominente plek te geven als het altijd al had. Dus kreeg het schilderij een prachtig nieuwe lijst van Kaders & Kunst en werd het terug opgehangen waar het al acht jaar lang volop vrolijkheid heeft gebracht.

Zoals Heleen zei: "Echt zo'n vrolijk schilderij en de jongens zeggen nog steeds dat ze precies weten wie wie is...".

 

Jaren later in 2014, na alledaagse drukte en "gewone" portretten schilderen wilde ik weer eens een gek en vrolijk schilderij maken. Ik had een idee van een langwerpig doek met een gezellig borrel tafereel en besloot met veel kleur te gaan schilderen.

Toen mijn buurman dit schilderij zag, vond hij het wel een heel leuk, kleurrijk en vrolijk doek. Zijn interieur was vrij eentonig en heel mannelijk (donkere kleuren) dus het feit dat hij dit schilderij graag wilde hebben vond ik zeer gedurfd! 

Reactie plaatsen

Reacties

Suze
4 jaar geleden

Geweldig alle “dikke dames” schilderijen, maar ik vind je andere kunstwerken ook super

Liefs Suze

Heleen
4 jaar geleden

En wat zijn we nog steeds super blij met het schilderij van onze drie jongens. De oudste trots in het midden met zijn broers naast hem.
Nellie heeft dat zo treffend en vrolijk vastgelegd dat we er elke keer weer met een lach op ons gezicht naar kijken.
Wij hebben een echte "Nellie" aan de muur hangen en daar zijn we trots op!!

Dank je wel lieve schat!
Liefs, Heleen en mannen