Cadeau van een lieve dochter

Gepubliceerd op 8 augustus 2020 om 09:43

Afgelopen week een portret mogen opleveren aan een lieve dochter die haar ouders op doek wilde hebben om als cadeau te geven aan haar moeder. 

Een schilderij van Jan en Els.

Sommige opdrachten zijn zo hartverwarmend! Zo ook deze. Een liefdevolle dochter die mij vraagt haar ouders te portretteren om aan haar moeder te geven als cadeau. 

Ik ken Jan en Els nog van de tijd dat ik in Bergen op Zoom woonde. Hun drie dochters waren toen nog klein en nu werd ik door een van de dochters, inmiddels een mooie volwassen vrouw, benaderd om Jan en Els op doek vast te leggen.

Jan is vorig jaar oktober helaas overleden. Het was dus een heel emotioneel portret. De foto die ik kreeg was van Jan en Els ver weg in het bos. Een lastige foto omdat er veel ingezoomd moest worden om ze goed te kunnen zien. Bij het inzoomen werd de foto wazig, dus een flinke uitdaging.

Maar als je dan bij het sturen van een tussenstand de reactie krijgt "Zo realistisch, je haalt ze er zo uit. Ik wist wel dat ik dit aan jou kon overlaten", weet je dat je op de goede weg bent.

En als dan de tranen vloeien bij het overhandigen van het schilderij, kan ik een enorme dankbaarheid voelen dat ik dit heb kunnen en mogen doen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.