Koninklijk genoegen

Gepubliceerd op 22 augustus 2020 om 10:32

Soms moet je lef hebben en gewoon in het diepe springen. Dat is wat ik heb gedaan en met trots mag ik nu zeggen dat twee van mijn schilderijen, Willem-Alexander en Maxima, in het Wings Hotel Rotterdam Airport hangen.

Ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk, hield Museum Soest een jaar lang, vanaf 30 november 2013, een tentoonstelling waarvoor hobbyschilders uit Soest zich mochten inschrijven. Ik schilderde toen nog geen jaar en bedacht dat dit misschien wel de enige kans was om werk tentoon te kunnen stellen.
Ik had nog geen idee wat ik zou doen toen ik naar de informatiebijeenkomst ging. De plaatselijke krant was er ook en wilde per vorst een kunstenaar met schilderij in een artikel plaatsen. Omdat er zich op dat moment niemand aanmeldde voor Willem-Alexander bood ik aan onze nieuwste vorst op doek te zetten. Het krantenartikel kun je hier zien.

Met acrylverf heb ik Willem-Alexander op een doek van 100x100 cm geschilderd. Ik had dit nog niet eerder zo gedaan en beleefde er zo verschrikkelijk veel plezier in! Ik heb eerst een leuke foto van Willem-Alexander uitgezocht en ben toen de uitsnede gaan uitwerken in Photoshop. Daarna op doek getekend en vervolgens stap voor stap gaan schilderen. De kleuren heb ik eenvoudig gehouden om daarmee zoveel mogelijk de persoon zelf goed op doek te krijgen. 

In eerste instantie was het de bedoeling dat ik 1 schilderij in zou leveren. Maar ik bedacht dat bij Willem-Alexander Maxima hoort. En dus na mijn vraag of ik nog een schilderij mocht maken, ben ik op dezelfde manier aan de slag gegaan met Maxima. Omdat ik Maxima een prachtige vrouw vind, heeft ze wat meer kleur gekregen.

Beide schilderijen zijn vlak voor de opening in de krant verschenen en hebben op een ere plek in het museum gehangen. Wat was ik trots! Een jaar lang! Wow! En na dat jaar hield het niet op. Via een kunstkenner zijn de schilderijen via het Rode Kruis Gala naar het Wings Hotel Rotterdam Airport gegaan. En daar hangen ze nu! Voor iedereen om er mee op de foto te gaan (wat al volop is gedaan door toeristen heb ik begrepen).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.