Mijn ontwikkeling, deel 1

Gepubliceerd op 11 april 2024 om 16:30

Laatst vroeg ik mij af of mijn schetsen niet "saai" zijn. Het komt allemaal een beetje op hetzelfde neer. Ik vroeg het zelfs aan mijn vriend. Hij vond ze verre van saai. Het is een eigen stijl; een heel duidelijke eigen stijl. Hij zei zelfs dat ik mijn kunstwerken niet hoefde te signeren want je ziet zo wel dat het kunstwerken van mijn hand zijn. 

En daar heeft hij ook eigenlijk wel gelijk in. Als ik er zo op terug kijk is dit inmiddels wel echt mijn stijl geworden. Het was niet altijd zo en het lijkt me mooi om mijn ontwikkeling hier te delen.

Zo'n twee jaar terug ben ik verhuisd naar een heel klein huisje in een dorp waar ik nog nooit van had gehoord. Ik kende er niemand en wist niets van de omgeving af. Het huisje was zodanig klein dat ik mijn schildersezel voor acryl- en olieverf niet meer kon plaatsen.

Door mijn drukke baan en gewoon om wie ik ben, had ik echter wel een creatieve uitlaatklep nodig. Ik kwam toen op facebook het huisportretjes tekenen van Carla Kamphuis tegen. En ineens wist ik het: door het tekenen van huisportretjes, kon ik mijn nieuwe omgeving leren kennen.

Dus kocht ik het boek "In Holland staat een huis" van Carla, en daarnaast een vulpotlood, een fineliner en een paar kleuren Tombow brushpennen. Een gum en schetsboek had ik nog wel ergens liggen. Aan de slag. Vanaf de eerste pagina uit Carla's boek was ik verkocht. En echt, ik zag me al rond het dorp rennen en overal op de stoeprand in het zonnetje zitten om te schetsen. Maar lezen en begrijpen is één ding. Het daadwerkelijk schetsen, een tweede. 

Dit is mijn eerste huisportretje... Zo ben ik begonnen...

Reactie plaatsen

Reacties

Bert Kingma
5 maanden geleden

Wat leuk, Nellie, hoe jij omschrijft hoe jij tot het maken van deze schetsen bent gekomen. En wat een mooi idee om je nieuwe omgeving jou eigen te maken. Toch van mijn kant een kleine kritische noot maar je moet er mee doen wat je zelf wilt. Persoonlijk zou ik meer waarde hechten aan de mening van iemand die verder van je af staat i.p.v. je vriend want zijn mening laat zich raden en een ander is objectief hierin. Daarnaast mag jij gerust je signatuur aan je schetsen verbinden ook al is het een eigen herkenbare stijl. Dan krijgt die stijl ook een naam.
Tot slot wil ik zeggen dat je vooral op deze wijze door moet gaan want ik geniet er enorm van, Nellie! 👏😘👍