Bern, Zwitserland

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 09:13

Een paar dagen Zwitserland met dierbare vriendinnen. Vrijdag vertrokken en op zaterdag had ik even een middagje alleen. Ik ben toen de stad Bern in gegaan om daar wat rond te lopen. Wow! Wat is Bern een mooie stad zeg! Zoveel moois om te zien! Later op een andere dag ook nog met mijn vriendinnen Bern in gelopen om weer andere gebouwen te ontdekken. Je blijft je ogen uitkijken. De Kloktoren, het parlementsgebouw, zoveel fonteinen, de leuke straatjes met statige mooie huizen, de Holländer Turm... en nog zoveel meer. 

Elke dag nam ik volop foto's om de volgende dag, vroeg in de ochtend (ik ben een ochtendmens, en mijn vriendinnen bleven allemaal wat langer slapen), aan tafel te schetsen vanaf een foto. Even in alle rust hetgeen ik zag "verwerken" in mijn schetsboekje...


Een stukje van de lange hoofdstraat in Bern.


Een straatje waarin ik geprobeerd heb het naar beneden gaan van de weg zo goed en zo kwaad als mogelijk vast te leggen.


De prachtige kloktoren van Bern. Het klokwerk is werkelijk spectaculair. De toren doorbreekt de lange straat. Als extra vond ik het leuk om een beetje de wirwar aan tramlijnen in de schets te verwerken.


En tot slot dit bijzondere gebouw, de Holländer Turm, oftewel The Dutch Tower. Wel toepasselijk om te schilderen als Hollandse.

En zo een greep uit al het moois dat ik gezien heb. Ik heb nog veel meer foto's om te schetsen en kijk er nu al naar uit om al schetsend weer even terug in het mooi Bern te zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.