Spelen met kleur

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 07:00

Enkele jaren terug mocht ik voor het mooie bedrijf, Biyond B.V., een kleurrijk en vrolijk schilderij maken. Kleurrijk omdat het logo van Biyond zelf ook heel kleurrijk is en vrolijk omdat zowel de mensen van Biyond alsook de sfeer daar niet alleen serieus maar ook gezellig en vrolijk is. 

Oh wat heb ik genoten van het maken van dit schilderij. Remmen los en vooral veel plezier hebben. Deze pauw heb ik vaak genoeg getekend voor mijn kinderen. Die vonden dat destijds altijd al heel grappig. Dus om in de trant van "gekke koeien" te blijven (maar dan anders), heb ik deze pauw gekozen om te schilderen.

Op een doek van 100x80 cm heb ik de pauw getekend. Vervolgens zoveel mogelijk verschillende kleuren acrylverf gebruikt voor de veren van de pauw. De 'schulpjes' op het lijfje heb ik met heavy gel medium op het doek geschilderd. Als dakpannen over elkaar heen. De pootjes en de sprietjes op het kopje zijn ook met dikke medium op het doek aangebracht. Voor de ogen heb ik opgedroogde verf uit de dopjes van de verftubes gebruikt. Beetje scheef opgeplakt om het vrolijke extra te accentueren en vervolgens zwart geschilderd. 

Biyond was er bijzonder blij mee. Een quote van Ton Cornelissen van Biyond: "Zeker als de regen tegen de ramen tikt, vrolijkt de pauw ons kantoor elke keer weer op! We zijn nog steeds heel blij met 'onze rare vogel'".

Het heeft een mooie plek binnen het bedrijf gekregen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.