Mooi bruidspaar

Gepubliceerd op 26 september 2020 om 10:41

Afgelopen woensdag zijn Stefan en Kaleigh getrouwd. Een prachtig mooi jong bruidspaar. Toen ik hun trouwkaart met foto zag, wist ik meteen wat hun huwelijkscadeau zou worden.

Toen ik de envelop opende en hun kaart zag met die mooie gelukkige foto erop, wist ik het direct. Een schilderij van die foto. De foto was zwart/wit dus het meest logische was om ook het schilderij in zwart/witte tinten te houden.

Ik ben begonnen met een onderschildering om de contrasten te weergeven. Ik vind het prettiger om me eerst te concentreren op de contrasten licht/donker dan om tegelijk met het contrast ook meteen met kleur te werken. Die eerste opzet zat er al heel goed op en even heb ik getwijfeld of ik het schilderij niet gewoon moest laten zoals het was: een onderschildering met alleen contrasten. Ik besloot om bij mijn eerste ingeving te blijven en het schilderij in zwart/wit te schilderen. Maar toen ik met zwart/witte tinten over het eigenlijk al mooie schilderij ging, was het toch wel even spannend of het zou lukken. 

Ik had best wel een strakke deadline dus mislukken was geen optie. 

Gelukkig pakte het goed uit. Zelf kun je best tevreden zijn over het eindresultaat. De echte controle is wanneer de ontvanger het schilderij krijgt en hoe hij/zij erop reageert. 

Tijdens de receptie het schilderij aan het prachtige bruidspaar gegeven. Toen ik daar aankwam met het cadeau vroegen ze meteen enthousiast of "het een origineel" is. Ja, het is een origineel. Vol ijver hebben ze het cadeau open gemaakt om vervolgens met open mond het resultaat te bekijken. Ze waren sprakeloos en razend enthousiast. De moeder van de bruid zei later dat ze een traan moest wegpinken om haar dochter zo op doek geschilderd te zien. 
stefan en Kaleigh lieten het schilderij aan alle gasten zien en die begonnen meteen spontaan te applaudisseren. Daar werd ik wel even verlegen van. Maar tegelijk ook een heerlijke reactie. Want het was duidelijk een groot succes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.