Femke

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 07:00

Jaren geleden kwam ik door toeval (wat heet toeval) in contact met de Femke foundation. Een stichting dat zich inzet voor jongeren met een onbekende ziekte. Voor de stichting heb ik verschillende schilderijen mogen maken. Eentje wil ik hier uitlichten. Het portret van de naamdraagster, Femke.

In 2014 kwam ik tijdens een tentoonstelling in aanraking met de penningmeester en tevens één van de oprichters van de Femke foundation. We hadden een interessante ontmoeting en leuk gesprek. Kaartjes gewisseld en kort na die eerste ontmoeting belde hij mij om te vragen of ik zin had om één van de andere oprichters van de Femke foundation te ontmoeten.

Bij een prachtig museum van de tweede wereldoorlog in Oud-Loosdrecht ontmoette ik Jan Stuijvenberg. Ik was zo gegrepen door de verhalen die hij mij wist te vertellen over Femke, dat er meteen een gevoel bij mij binnen kwam dat ik voor hem een schilderij van zijn geliefde Femke wilde maken en hem cadeau schenken. 

Femke is een prachtig mooie jonge dame. Van de buitenkant kun je door haar schoonheid en haar enorme kracht niet zien dat zij al zoveel heeft meegemaakt. Al zo veel ziekenhuizen in en uit heeft gelopen. Zoveel onbegrip doordat je haar ziekte niet aan haar ziet. 

Het verhaal van Femke had mij zodanig gegrepen dat ik met veel liefde en aandacht haar op een doek van 100x100 cm in acryl heb vastgelegd. Toen ik het later aan Jan gaf, was hij ontroerd en in tranen. Niet alleen omdat hij verrast en blij was met het schilderij, maar ook omdat Femke op deze manier is vastgelegd. Een mooie reactie van Jan kun je hier lezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.